2011. augusztus 3., szerda

Szezámmagos csirke tésztával

Tegnap este kínaira fájt a fogunk,s mivel itt Csíkban nem igazán elégíti ki vágyainkat a helyi étterem kínálat,így marad a kiskonyhám,a Kauflandos alapanyagok,néhány hollandiai fűszer és két órányi zötykölödés a konyhában,mindezt úgy,hogy közben elveszik az áramot,és gyertyafénynél kavargatom az alapanyagokat.Ilyenkor áldom,hogy gázas tűzhelyünk van,különben minden áramszünetnél pizzát vacsoráznánk.Kb a befejezés előtt 5 perccel áramunk is lett,lefújtuk a gyertyafényes vacsorás terveinket és nekileselkedtünk a vacsorának mind a 4-en.
A receptet a youtubon lestem,áram hiányában a telefonon próbáltam 6x lejátszani a videót,mire összeállt a lista,de végül nagyon fincsi szezámmagos zöldséges tésztás vacsora kerekedett belőle:)
Telefonos képek sajnos,
A csirkét egy szójás,ecetes szezámmagos,fokhagymás,gyömbéres keverékben pácoltam kb fél órát,majd forró olajban megsüttem és felöntöttem rizsecettel,szójaszósszal,Hoy Sin szósszal és chillivel.Isteni finom lett.
A tésztát megfőztem majd a zöldségekhez,(káposzta,gomba, cukini,sárgarépa hagyma), kevertem,

Hollandiai szerzeményeimet is bevetettem,még hoztam kókusztejet,gyömbért,halszószt,majd ezekből is variálok valamit.
Részletekért majd írj:)
Jó étvágyat nektek:)

1 megjegyzés:

  1. Szia Baba! A kókusztejet itt vetted a városban? vagy azt is Hollandiából hoztad?

    VálaszTörlés