2011. augusztus 20., szombat

Vinetecsoda

Magyarul padlizsán...igaz 20 év kellett elteljen,hogy megtudjuk,hogy a nálunk közismert és szeretett vinete az valójában a padlizsán.Na szóval a hozzávalók: két szép érett vinete,egy fej hagyma,paprika,só ,bors és egy pasi ,aki elkészíti a házi majonézet.
A kertben szoktuk sütni egyszerre többet,de most nagyon hirtelen jött az ötlet,nem volt idő tüzet rakni,ezért a jó öreg "aragázon"sült.
Nem valami kellemes látvány és a szagját is lehet érezni fél kilométerről is,de szerencsére isteni lett.
Újabban a magját kikaparom,Árpádnak lett valami allergiája tőle,ami miatt szorul el a torka,és annak ellenére,hogy imádja,nem tud enni belőle.Na de ennek most vége,mert nincs mag,nincs torokkaparás,el is fogyott pikk-pakk a kikavart vinete:)Daráltam bele egy paprikát is,ettől kicsit másabb íze lett,néha teszek paradicsomot is,ez most kimaradt.

Egy hátránya azért mégis akadt,így néz ki a tűzhely a sütés után.

1 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük. Nálunk is épp a tegnap fogyott el. Anyukám régebb hagymát is tett bele, újabban a kérésemre kihagyja, én nem tudom hagymával enni.
    Jól néz ki, el is hiszem, hogy rögtön elfogyott. (:

    VálaszTörlés