2011. július 12., kedd

Hollandia oda-vissza:4. nap

Reggel 8 óra körül ébredünk,ez a standard,Isti megy dolgozni,ezután már mi sem alszunk.A másik dolog.hogy ezeken a felfújhatós matracokon képtelenség kényelmesen aludni.A miénk még príma,de a másik alacsony és kényelmetlen.Így mindig váltogatjuk,mindennap más alszik az ágyban,így legalább egy ember jól alszik.Ma én aludtam jól.


Gyorsan készítettem bundáskenyeret,mert készültünk Hágába,vagyis Den Haag-ba,a tengerpartra,az ég is kitisztult,szóval elég szép időre számíthatunk:)

Ilyen szobrocskák vannak Hágába,elképesztő,de én gamatnak tartottam,a fiúkak persze beindult a fantáziájuk,hogy mit is csinálhat térdenállva a faszika:)

A fiúk hamar elugrottak vásárolni,és irány Hága.Autópályán kb 5 perc alatt voltunk ott,12 km Delftől

Ez a királyi rezidencia,persze agyonrácsozva a hülye turisták miatt.
Érdekes az,hogy itt az útak egy macskakőhöz hasonlító kis téglákból rakják ki,a képen is látszik,hogy van rajta egy sárga csík,ami egy ideiglenes útterelést jelent.Nálunk a rendszer,hogy ezután a sárga festék majd lekopik,vagy fenét sem érdekel,Na már most itt,jött két bácsi és térdenállva felszedett minden darab követ és átfordította,hogy ne legyen megtévesztő.Elképesztő,hogy itt mikre fizetnek.


Istivel kellett találkozzunk a központban,mert ő a melóból jött ide,addig bolyongtunk a kis utcácskákon.Sajnos megomlott a fényképezőgépem,de attól még tudtam pár pillanatfotót készíteni.

Miután meglátogattuk a törzshelyeinket,vagyis a McDonalds és Burger King,lementünk a tengerre. Itt még mindig olcsóbb fastfoodot enni,mert 5-6 euróért kapsz egy menüt,amivel egy jó ideig elvagy,de ha beakarsz ülni egy vendéglőbe ne is számíts 30 eurónál kissebb számlát.Így maradt a reggeli a városban,vagy itthon és utánna főzicskélés estére.A tegnap pizzát ettünk ,három félét semmi köze nem volt ,az otthoni Renegades pizzához:)

Olyan jó érzés a tengerparton a homokban ülni,nagyon erősen fúj a szél,de a nap már annyire felmelegítette a homokot,hogy az a szél ellenére is jó meleg.Amíg a fiúk lubickoltak,én megpróbáltam várat építeni,de lapát nélkül nem ment.



Annyira erősen fúj a szél,hogy a cipőt ha leteszed,kb 5 perc alatt beborítja a homok.Estére még a fülem is tele volt homokkal.


Persze a fiúk megtámadták a fagyis boltot,amíg ők nyaltak én táncikálok a háttérben.

Elképesztő,hogy mennyit tudnak enni,én már robbanok fel ,ők még csak akkor kezdnek érezni valamit.Állandón éhesek.













itt még ruhásan próbálgatják a vizet,de kb 10 perc múlva lekerül a cucc,és pancsolnak kb 2 órán keresztül.Erre én már teljesen átfagytam a parton,kezdett rossz idő is lenni,és alig tudtam kiszedni őket a vízből.persze egyiknek sem volt váltó ruhája,így a napozószivacsot betettük az ülésre és azon ültek,amíg haza nem értünk.


Kivolt bukva a társaság,a hullámok annyira megcsapkodták őket,hogy mindenki tiszta piros folt volt,meg kék szájuk volt a hideg víztől.


A cipőfelhozatal,Attila és Árpád mezitláb jöttek le a partra,nekik nem telt meg homokkal legalább

Estére hazaértünk,a lakás megtelt homokkal,így holnap nagytakarítás vár rám.
időközben telefonáltak,hogy megérkezett a motor,így gyorsan elfutottunk azIkeáig,ami kb 3 percre van,és találgattuk,hogy mivel szedjük le a motrot,mert a kamionnak nincs rámpája és megemelni képtelenség a 200 kg-os motrot.Kicsit izgultunk,hogy milyen állapotban érkezik a járgány,de már annak is nagyon örültünk,hogy legalább telefonálnak ,hogy érkezik.
Az Ikeából kértem egy nagy fosznideszkát,5 percre,nagyon segítőkészek voltak,előbb egy nagy visszautasításra vártam,de gyorsan szereltek nekünk egy 4 métereset.


Gyorsan nekitámasztottuk a kamionnak és a kicsomagolás után letaszítottuk róla a motrot.Sajnos ekkor már zuhogott az eső,de nem volt más választás,Attila felült rá és hazahozta,itt is szerencse,hogy nagyon közel lakunk.


Szóval ma is izgalmas napunk volt,mentünk megint egy pár km-t,sajnos nekem kiakadt a térdem,ezért egyre rosszabbul bírom.A parkolóházakban gumis a padló,és ahogy megpróbáltam fordulni,csak térből fordult,nem volt egy kellemes érzés.Na de túléljük ezt is.
Holnap shoppingolos nap lesz,Isti kiszakította az utolsó előtti hosszú nadrágját is,(ebből lett vagány rojtos rövid nadrág-made by me)így veszek neki újakat,meg az eső is esik,így távolabb nem megyünk.
Hoztam a gumicsizmámat és az új Reedses esernyőmet,így én nagyon jól elleszek holnap.
A holnapi viszontlátásra:)

1 megjegyzés: