2011. július 17., vasárnap

Hollandia oda-vissza: 9,nap

Ma egy hete,hogy megérkeztünk ide Delftbe,már ültünk eleget,jó lenne már a hazautat szervezni:)
Na de addig is városnézés ezerrel,még felkell másszunk erre a piros épületre,de csak este,amikor a város fényben úszik

Ez a kép,csak a frizurám kedvéért,így néz ki,ha nincsen"belőve",csak féloldalra kötve,olyan ,mint egy buglya:)Itt megint Istit várjuk,mert ő most vagánykodik a motrával,a többiek csak kivánják.

Megyünk épp a szokásos sarki halárushoz,ahol friss garnélát és kalmárt paníroznak 2-3 euróért,gyorsan a fiúk beálltak egy "magyarázós képre",ilyen amikor egyszerre beszélnek,és senki nem érti a másikat.


Várom a fiúkat megint,persze én vagyok mindig a sofőr,ők csak lazulnak nagyokat.Na de ma rajtuk volt a sor a takarításban,de inkább fizettek nekem 10 eurót,hogy felseperjek-nekem megérte:)
Isti vagánykodik,tegnap Amsterdamban vette a motros kendőjét,így olyan vadmotorosnak tűnik.

Közben elfogyott a második space cake,olyan fincsi csokis.

Voltunk a városban sörözni és almás sütit enni tejszínhabbal,itt nagyon kényelmesek az emberek,sok gondjuk nincs,napi 5-6 órát dolgoznak,hétvégén pihennek nagyokat.Ma is volt a főtéren egy kézműves kirakodó vásár,annyi furcsa absztrakt dolgok árultak,teljesen más stilusban ,mint nálunk otthon.Nem tetszett semmi.Voltak viszont szép ékszerek,de 30-40 euró volt egy olyan nyaklánc,amit én otthon elkészítek pár lejből.

Itt már majszolom a space caket,nagyon fincsi,megtudnék enni belőle egy egész tepsivel,csak épp a hatása egy darabtól is olyan,hogy fejreállsz.
Sajnos időközben az eső is elkezdett esni,így ma is elmaradt a Rotterdam-i kirándulás.Igaz a tegnapi sok gyaloglástól nem is lett volna igazán kedvem.
Ma nagyon nyugis mindenki,érződik a vasárnapi hangulat,a városban is minden zárva van már.A fiúk is nyugisra fogták,Árpi olvas,Attila alszik,Előd zenét hallgat,Isti motrozik én meg persze facebook,blog,nyugi:)
Jelenlegi helyzet:




Már nem számítunk jobb időre,lassan csomagolunk és kedden indulunk hazafele.De addig még egyszer elmegyünk Hágába viszünk haza tengeri homokot,készítek belőle egy kis gereblyével szobadíszt,s akkor majd a vendégek kedvükre tudják majd a homokot tologatni egy nagy lapos fakeretben:)Ezt egy filmben láttam,amikor a pszihologus rendelőjében nyugtatónak teszik ki.
Remélem nálunk is nyugtatni fog,és legalább az illata emlékeztet a tengerre.Megtudnám szokni a tengerparton lakást, remélem hamarosan mi is élvezhetjük a tengerpartot,csak nem ezen a kontinensen:)
Mára ennyi,holnap jövök a friss hírekkel:)

1 megjegyzés:

  1. Jól jártál! Holnap emeld a tarifát!:D a gereblyés dolog nekem is tetszik, imádom a japán kerteket!!!!
    Nézd:
    http://www.japandekor.hu/zen_kert.html

    VálaszTörlés