2011. július 15., péntek

Kerti világítás

A kirándulás alatt sem hagyagolhatjuk a kertet:) Találtam nagyon jó ötleteket,hogy hogyan lehet a kertünkből este is lenyűgöző látvány.
A piacon rengeteg különböző kertben is alkalmas világítóeszközöket forgalmaznak már.Egyetlen dolog szab határt a kreativitásnak az a pénz,ettől függ,hogy mennyire borul fénybe a kert sötétedés után.
Na de nem kell elkeseredni vannak nagyon olcsó fények,vagy akár saját magunk is készíthetünk kis lámpásokat.
Még el kell döntenünk,hogy fényeink energiaforrása milyen legyen.Akinek van lehetősége választhatja az árammal működő fényeket,ilyen esetben szakemberre van szükség aki a kábeleket szakszerően elvezeti(eldugja ) és akkor bentről mi egy kapcsolóval könnyedén tudunk fényt varázsolni kertünkben.Ezek általában drágábbak is,mint más lámpák,de szerintem megéri a befektetést.

ha nincs lehetőség árammal működő lámpákat beszerelni,választhatunk még a napelemes és az egyszerű,de nagyszerű gyertyás megoldások közül.
Itt csak a fantáziánk szabhat határt,bármilyen kis gyertyatartóba,kis befőttesüvegből készíthetünk kis lámpásokat.
A lenti képen egy földbeszúrt álványon,kis pohárban vannak a mécsesek,esténként meggyújtjuk és máris élvezhetjük kertünk romantikus hangulatát.

Nagyon ízléses,és elegáns hangulatot adnak bejáratainknál felszerelt lámpák

Akinek van kis tavacskája vagy medencéje,azok is feldobhatják azt lámpásokkal,a víz visszatükrözi a fényeket,ettől még többnek tűnik.

De a kedvencem ez,egy nagy fa tövénél megterített asztal,az ágakra aggasztott sok kis lámpás,saját kezüleg készítve.Egy kis befőttesüveg köré csavarjunk drótot,tegyünk bele kis mécseseket(Az Ikeaban 30 -50 darab 1 euró körül van) és máris élvezhetjük a kerti világításunkat.Egy igyen romantikus összeállítást egy lagzin is eltudnék képzelni.

Napelemes lámpákból is több száz forma van az egyszerűtől a bonyolultabb,különböző formákig.
Láttam nagyon jópofa kis törpés lámpákat is.

Egy egyszerű kertet,bejáratot a kis lámpásokkal nagyon egyedivé varázsolhatunk.

Akinek van türelme ,egy elhasznált konzervdobozból is készíthet lámpást.Vágj az oldalára erős sniccerel egy általad választott formát,köss rá egy erős fonalat,vagy drótot és mehet is ki a kertbe,a kerítéshez,egy fára,ablakpárkányra,ki hova szeretné.

Szerencsésebbek közé tartozik,aki tó partján lakhat,neki is lehet ilyen romantikus tava,csak vigyázni kell,hogy megfelelő anyagokból válasszuk lámpásainkat.Nem mindegy ,hogy melyiket usztatjuk,legyen hő és vízálló anyagból.

A karácsonyi égőinket is használhatjuk kertünk dekorálására,ehhez viszont áramot kell bíztosítsunk,de ettől mesebeli kertünk lesz,ha színes,hosszabb égősort vásárolunk,akkor a fáinkra akasztva ünnepi hangulata lesz,mint egy tündérmesében.Én most ilyen napelemes égőket vásároltam,egyenlőre 10 darabot,majd tizessével telerakom a kertet,és tuti elkészítem a fára akasztós kis mécseseket is.

Neked melyik tetszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése