2011. július 24., vasárnap

Hollandia oda-vissza:Hazaindulás

Isti huzamosabb könyörgése után csak eldöntöttük,hogy szerdán hazaindulunk.
Még Árpáddal leugrottunk Hágába,hoztunk egy hátizsáknyi homokot,és szedtünk kagylócskákat,majd a japán stílusú asztalkához,jól fog jönni.Vásárolgattunk is egy pár dolgot,ajándékokat.


Kedden elindultunk a városba,gyalogosan,(már aki)én bicajjal,Isti motorral,a fiúk gyalog,nézelődtünk,ettünk egy fincsi shaormát,a tetejére sajt volt pirítva,írtó fincsi volt,kár hogy utolsó nap fedeztük fel.Szóval ez a nap is nagyon jól telt.Persze senkinek nem volt kedve csomagolni,így reggel 5-kor ébredtünk és 6 óra körül el is indultunk.Elkövettem azt a hibát,hogy forintról nem váltottam át eurót,és persze erre,az első tankolásnál derült fény,és a nálunk levő eurót persze előszeretettel elköltöttük,így izgalmak közepette dobtuk össze minden maradék apró pénzünket,hogy valahogy elérjünk a magyar határig.Hatalmas dugók közt,végig esőben jöttünk,Árpád szeme estére cseresznyéhez hasonlított,annyira bevérmesedett.A fiúk a hátsó ülés minden zugát felavatták alvás közben.
Pesten elmentünk a Pizza paradicsomba,találkoztam egy jó barátnőmmel,közben elintéztük a lakás körüli dolgokat.Szomorúan ,de egy pici honvággyal hazaindultunk szombaton.Persze Előd "buletinje"lejárt,ezért a konzulátuson kedvesen adtak másikat 20 ezer forintért,amit csak egy alkalommal tudott használni.
Kisebb nagyobb pihenőkkel este 10 körül hazaérkeztünk Csikszeredába,a fiúk még lementek Tusnádra bulizni,mi meg ágyba rontottunk másnap délig.
Szóval ennyi volt ,a mi kis kiruccanásunk,izgalmas,hosszú,tanulságos,szerencsés.

Köszi,hogy lélekben velünk tartottál:)


Pár jó tanács Hollandiába utazóknak:
- ne vigyél magassarkú cipőt-kis apró macsakaköves utak vannak,minden tizedik lépésnél beszorul a sarkad a kövek közé.
-legyen egy bicajod-sokkal gyorsabban jutsz egyik helyről a másikra,lehet bérelni is
-menj el egy Coffeshopba-legális,és egyszer mindnekinek ki kell próbálni,az is lehet,hogy te is immun vagy ezekre a drogokra ,mint én:)
-Ne menj 3 pasival még +1 hez:)Mindegy testvér,nem testvér,vőlegény,barát ,rokon,megeszik az idegeidet két hét alatt:)
-Próbáld ki a helyi különlegességeket-gofri sziruppal,sarki halárusnál garnélarák,fish and chips
-ülj le egy forgalamas térre és hallgasd ,ahogy beszélnek hollandul,nagyon mókás:)és lehetőleg ne Amsterdamba,mert ott csak minden 10-ik ember holland:)
-készülj fel,hogy mindenhol kell fizetni a wc használatért(nem ,mint nálunk:))
-ha van lehetőséged,utazz tavasszal,a tulipánföldek életreszoló élményt nyújtanak:)
-Rotterdamot mindenképp éjszaka is nézd meg -olyan mintha más városban lennél,teljesen más arculatuk van az éjszakai városoknak
-vigyél magaddal mindig tartalékpénzt-soha nem lehet tudni,mikor van rá szükséged
-minden bezár 5-6 kor-eddig kell megoldanod a vásárlást.

3 megjegyzés:

  1. De jó volt végigkövetni az egész utazásotokat, nekem nagyon tetszett és jó volt olvasni! meg így legalább nyoma is marad!Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. én köszönöm,hogy ilyen hüségesen olvastál:)

    VálaszTörlés