2011. július 18., hétfő

Hollandia oda-vissza: 10. nap

A mai program Rotterdam volt.A fiúk voltak már kétszer,de most végre mi is eljutottunk ide.
Gyalog elsétáltunk a Delft-i vonatállomásra és 5,8 euróért átvonatoztunk Rotterdamba.
Hát elképesztő egy látvány,már az a kevés is amit láttunk,esőben,szélben akkora nyomot hagyott maga után,hogy elmondhatatlan.Gyönyörű város,a hatalmas épületek,modern technológia összemosódik a természettel,a zöld övezetekkel.
Séta közben elmentünk egy főút mellett,ahol a két-két sávot egy gördeszkapark választja el,mennyire komoly,hogy itt mindenre van lehetőség,nálunk még rendes járdák sincsenek,nemhogy skatepark.


Láttunk egy kis mozit,amilyen a filmekben van,régi egy-két filmes hely,távol a nagy multiplex hangulattól.S megálltunk Saint Tropez előtt is:)Na nem épp francia riviéra,de egy képnek megteszi.

Gyorsan lesasoltuk az idei divatirányzatot,majd tudjuk,hogy otthon miben járjunk.


Végre én is eljutottam egy coffeshopba,semmi nagy cucc,a bejáratnál van egy automata,ahova bekell mutatni az ID-t,ha elmultál 18 ,akkor bemehetsz.tele van asztalkákkal,nem árulnak sehol alkoholt,csak könnyűdrogokat lehet venni,meg mindenféle üdítőt,meg kávét.

A központban van egy tér,ahol az utcai lámpák pont úgy néznek ki,mint egy hatalmas íróasztalon lennénk.Hatalmas épületekkel körbevéve,mindenhol nagy daruk sorakoznak,elképesztő milyen építkezések vannak,és haladnak is látványosan,otthon 10 év alatt nem építenek ennyit,mint itt egy hét alatt.Mindenhol 20-30-40 emeletes irodaházak,lakások,bevásárlóközpontok.


Persze a gumicsizma nem maradhat el,jól is jött,mert amikor megérkeztünk esett az eső,de hosszútávon nem valami kényelmes viselet.




Induláskor pózolunk Árpinak,itt még nem zuhogott az eső.


Előd is rájött,hogy a buborékfújóm,milyen jó elfoglaltság,reggel egy fél órát fújdosta a gömböket.






Na így néz ki egy coffeshop,semmi nagy cucc,mindneki ül egy asztalnál és azt szív amit vett.



Közben megtámadtunk egy Subwayt és akkora szendvicseket ettünk,hogy nagyobb volt mint a fejünk.Én garnélásat ettem édes hagymaszósszal,hát ez valami isteni volt.

Van egy tér/utca,ahol híres emberek kéznyomai és lábnyomai vannak,én Mickey Mouse lábnyomain állok:))



Háttérben az Erasmus híd, átsétáltunk rajta,olyan nagy szél volt,hogy a sapkát a fejemről szedte le, de elképesztő milyen látvány,közben kezdett esteledni,és a város fényei kigyúltak,ezért már megérte eljönni Rotterdamba.



Mi 11 óráig bírtuk a sétálást,és utánna hazaindultunk.A fiúk még maradtak,ők csak éjjel értek haza.Mi pont akkor értünk az állomásra,hogy még volt 3 perc az indulásig,olyan komoly vonatok vannak itt,elektromosak,és olyan csendben suhannak 130-150 km/h sebességgel,hogy nem veszed észre,s már meg is érkeztél,persze mindenhol digitális kijelző,hogy épp merre járunk,mikor érünk oda,és milyen sebességgel halad a vonat,jaj egyszerűen imádom ezt az országot,kényelem,luxus,és mindez természetes itt.


Amikor átmentünk az Erasmus Hídon,egy hatalmas épület oldala,ilyen ksi villogó zöld fényekkel volt felszerelve,távolról úgy nézett ki,mint egy videójáték.


A fiúk bámulták is egy fél órán keresztül,amíg el nem állt a nyakuk.Ezután visszasétáltunk a központba és elmélkedtünk azon,hogy milyen jó lenne itt lakni,mennyivel másabb itt az élet mint, otthon.Mennyire jól megvannak szervezve itt az úthálozatok,meg közlekedés a városok közt is,egyedül ami furcsa,hogy rengeteg bevándorló van,igaz egyetlen koldust sem láttam.Végre nincs minden tele románokkal.
Ezután hazavonatoztunk Árpáddal,a többiek nekivágtak az éjszakának,a többiről,már csak ők tudnának mesélni.
Holnap Hága-i program megint,már alig várom.Gyertek ti is:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyoooon joooo:D egy ismerooosom ott dolgozik, mindig mondta milyen szep varosh, hat mostmar el is hiszeem:) vigyazzatok magatokra:* <3

    VálaszTörlés
  2. Mennyi mennyi érdekes látnivaló!!!!!de jó nektek!

    VálaszTörlés