Na nem pont a mai ebéd,de így fogom postolni ezután minden kajával kapcsolatos bejegyzésemet.
Ez az esti akció eredménye volt.Teljes csapatmunka de erről majd a következő bejegyzésben lesz szó.
Hozzávalók: puliszkaliszt (750 g),juhturó(750 g),tejföl,só,bors,szalonna.
A puliszkalisztet a forrásban levő sós vizben megkell főzni és kevergetni amíg a megfelelő állagát el nem éri,mivel réteges puliszkát készítünk ez most keményebbre lesz főzve.
Miután kész vagyunk egy nagyobb serpenyőben a szalonna kockákat megpirítjuk,kiszedjük és a megmaradt zsírba teszünk túrót,rá egy réteg puliszkát,fűszerezzük ízlés szerint,majd még egy réteg túró következik és rá szintén még egy réteg puliszka.A tetejére túró kerül,ezt lefödve összesütjük,míg az alja már egy kicsit odakapott.Tálaláskor tejfölet teszünk rá és tetejére sült szalonnadarabokat.A legjobb része a "kaparós" odakapott alja,ezért van a legtöbb harc.Ez a mennyiség 8 személyre elegendő
Jó étvágyat kívánok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése