2011. június 29., szerda

Trendi Szerda:Once upon a time

once upon a time



Nagyon szeretem a sárga-zöld kombinációt,most egy sportos összeállítást mutatok nektek.
Egy laza felső,rövid nadrág,sportcipő és egy sapka,s indulhatsz egy esti sétára,egy kosárlabda meccsre szurkolni,vagy akár piknikelni.
Én eltudok képzelni ebben a felszerelésben egy hosszú biciklitúrát is,csak vigyázz,hogy az ülés kényelmes legyen, mert hanem pár napig érezni fogod:)
Ha hidegebb esték vannak,akkor egy kapucnis felsővel társíthatod az összeállítást.Egy zöld vagy fehér futóval márszaladhatunk is benne,vagy akár fitnessbe is hordhatjuk, mindenki a spotolásához alakítva.
Kellemes kikapcsolódást neked:)

2011. június 28., kedd

Házieper










Az első alkalom,hogy gyümölcsöt hozott a kertben az eper,minden héten 3-5 epret szüreteltünk,és ,megsúgom a piaci eper vizet sem vihet a házi epernek.Az íze a gyerekkorom emlékeit idézi,amikor nagymamámnál kiütésig ettük az epret.
Jövőre be fogom keríteni a kis epres ágyásom,és talán lesz egy lekvárnyira való termés majd belőle.Vagy sok eperhab-allergiásoknak nem ajánlott,még rágondolni sem:)
Tavaly a kertépítésnél sajnos kitaposodott a málna,de remélem azt is sikerül majd visszatelepíteni.



2011. június 24., péntek

Ha végre itt a nyár...

...és meleg az idő,az ember strandra jár......hogy szerettem ezt a számot gyerekkoromban,mindig ezt énekeltem indulás előtt,de olyan sokáig,hogy már idegileg mindenki kikészült.
Most kicsit eszembe jutott,és már félórája ezt dudolgatom.A lényeg ,hogy megyek strandra,amióta hazaköltöztünk Budapestről,még nem voltam,nagyon izgulok,mert egy olyan strandra megyünk,ami nemrég épült,és kiváncsi vagyok már.Na meg rám is férne egy kis barna szín,lassan pincelakónak titulálnak fehérségem miatt:P
Így hát farmernadrág,bicikli,megyünk strandra fürödni

Neked is szép napot:)

2011. június 22., szerda

Trendi Szerda:Move on

Move on



Mozdulj,lépj tovább,nyár van,meleg,szabadság mi kell még?Egy kényelmes cipő,kalap a nap ellen,egy laza kezeslábas és pár színben passzoló kiegészítő,egy jó nagy táska.Tökéletes nyári összeáálítás.Már rajta is vagyok az ügyön,a beszerzésben már jól haladok,a cipő egy kicsit aggaszt,mert én túl fiúsnak tartom,de a kényelem az első-ki kell próbálni mindent.Aki mer az nyer
Neked van hasonló szerelésed? mutasd meg :)

2011. június 17., péntek

Keleti ízek hete

Csak spontán alakult így,de végül jó lett.
A szokásos adag 20 liter a csipős-savanyú levesből,ennél nagyobb fazakam nincs,de ez sem szokott elég lenni,sőt,ha megmentek belőle egy-két tányérnyit,akkor a legnagyobb bűnt követtem el Árpi ellen.Szóval menne ez mindennap,csak bírjam ecettel és csipőssel.Én az alap hozzávalók összeállítása után már kóstolni sem tudom,annyira csíp,de a fiúk bírják gyomorral.
Ha valakit érdekel leírom a receptet is.
A másik keleti íz a szusi,sok göngyölegen vagyok már túl,de még így is van,hogy nem sikerül,főleg a rízs minősége a hibás,és félreértés ne essék,minnél olcsóbb rízsből készítem annál jobb.Próbáltam már a tasakos,drága rízzsel is,és nem mentem vele semmire.
Szóval szusihoz,lazac,garnélarák,gyömbér és wasabi dukál,ezekből szoktam keverni s csavarni.
Eddig még soha nem készítettem képet a folyamatról,na most itt van,most csak a végeredmény maradt el,a lényeg,hogy nem maradt semmi belőle,ezek szerint nem volt rossz:)













Sajnos itt Csíkszeredában nem lehet hozzávalókat kapni,ezért néha Hollandiából kerül ide,néha Budapestről,most Bukarestből hoztam.














A lényeg,hogy nagyon finom,könnyű elkészíteni,laktatós és egysezrre akár nagyobb társaságnak is könnyedén tudunk készíteni,a hozzávalókat is lehet váltogatni,nagyon sokféle variációt kapunk a neten,de én személy szerint a tojásos meg tengeri herkentyüs szusikat kihagyom.
Próbáljátok ki,imádni fogjátok:)

2011. június 16., csütörtök

Virágzó lépcső

Kivirult a lépcső:) Az idén a ciklámen a divat,így sodrodok én is az árral,és ugyanilyen színben muskátlik találtak otthonra,a bejárati lépcsőn.
Hálás virág,a tavalyi muskátlik,hátra költöztek a kerti ösvény szélére,ott próbálnak életre kelni,igaz tápozom őket rendesen.Majd egy hónap múlva lesznek igazán szépek.Most a sok eső miatt még minden kínlódik,de remélem meghálálják a rájuk fordított időt is.






































Közben szomszédolok,és kapok mindig nagyon sok szép vágott virágot is,most egyik kedvencemet a bazsarózsát,elképesztő,hogy lassan egy hete már vázában van és még mindig ontja az illatot,és nem is hervad.
Olyan szép,amikor fűnyirás után a madarak ellepik az udvart kis bogarak után kutatva,ilyenkor legalabb 4-5 féle madár is van a fűben.
Sajnos a kertépítéssel már nem haladok valami jól,túl elfoglalt voltama a hetekben,és az eső sem engedte,hogy folytassam.
Viszont virágzik a vadrózsa és kinyílt már az első tearózsa is.
Hamarosan majd készül kép is róluk.Sziklakert még sinylődik,de majd a napokban kap megint új lakót,s akkor lassan benépesül,remélem jővőre már látszani fog a befektetett munka.

2011. június 15., szerda

Trendi Szerda:Pink obsession

Ki mondja,hogy nem lehet mindennap vidámnak,boldognak,rózsaszínnek lenni???Csakazértis minden rózsaszín színes,próbáld ki te is.Színes karkötő,virágmintás ruha ,hozzá passzoló táska és kis rózsaszín balerina,tuti befutó. Mostmár kötelező módon,mindig legyen a táskádban fürdődressz is,sohasem lehet tudni,mikor sétálsz el egy jó hűvös medence mellett.Ha eddig soha nem hordtál rózsaszínt,most itt az idő, hogy bevállald ezt az apró babaságot.pink obsession

2011. június 13., hétfő

Régiből újszerűt.

Szerintem mindenki látott ilyen,vagy ehhez hasonló széket.Ezelőtt 20-30 évvel volt nagy divat nálunkfele:)a" Szobabútor "része volt,járt hozzá asztal,azonos kárpitos kanapé,és még csomó szekrény is.Egy 3 generációs családban,30 év után teljesen leamortizálódik,de ha nincs pénzed újat vásárolni,akkor irány a legközelebbi turkáló,de csak hétvégén,mert akkor még az olcsó is olcsóbb,és vásárolj,sötétítőket a megfelelő színben.A sötétítőket azért szeretem,mert nagyon jó tartása van,vastag az anyag és általában bélése is van,szerintem tökéletes kárpitozáshoz.
Ezután a barkácsboltból vásárolj kapszálót, kb 5 euró és irány haza méregetni.
Az a jó ezekben a székekeben,hogy a támláját is ,az ülőrészt is, könnyen lehet bevonni új anyaggal,mert nem látszik sehol a tűzés.
Szerencsém volt,mert a turkálóban 4 darab sötétítőt kaptam,így a székek a konyhai sötétítővel passzolnak(sajnos nem tudom,megmutatni,mert a múlt héten a súly miatt a függönytartó a fejemre esett,most még szerelőben van(majd,holnap felszerelem alapon,várom,hogy Árpi rávegye magát a fúrásra)).
Nagyon feldobta a hangulatot,élénk,vidám tavaszias lett az újszerű ülőke.Na nem kell tökéletes kárpítozásra gondolni,alig tudtam a kapszálót rányomni a fára,egy-egy helyen el is mozdult az anyag,mire bekínoztam a tűket.De végül is nekem tetszik a végeredmény,még csak 8 szék maradt hátra:)
Így már nem látszik rajta az elmúlt 30 év igaz? Kitudja,még köztünk élhet 30 évet:)

Süssünk,süssünk valamit. . . .

...azt is elmondom,hogy mit-szól így a mondóka. Sajnos,aki azt hitte,hogy valamilyen fincsi recepttel állok elő,annak csalódást kell okozzak.
Kutatom a kerti grill,barbeque,tűzhely,(vagy kinek ,ahogy tetszik),helyét,formáját színét.
Jelen pillanatban,egy földön "megterített"tűzhelyünk van,ami pár tégla és kupáscserép ötvözésével,védte a tűz elterjedését,és a rácsot épp csak megtartotta.
De ennek a módszernek hamarosan búcsút intek,csak kapjam meg a megálmodott barbeque új formáját.

Addig is lehet bámészkodni,a jobbnál-jobb ötletek közt.Rengeteg lehetőség van,építhetünk téglából is,mint a fenti képen.Ez azért tetszik,mert a két szélén lehet pakolgatni mindenfélét,és ha épp nem használjuk,akkor is tökéletes hangulatot ad a kertben,az évszaknak megfelelően tele pakolgathajuk,gyümölcsökkel,mezei virággal,vagy épp dísz tökkel.
Ennek egy kicsit rendezettebb hatása van,jópofa a fatartó az alsó részen és van kemencéje is,ami kitudja, hasznos is lehet,egy jó kis őszi szilváslepény elkészítéséhez,sőt a szilveszteri Kacsa is sülhet benne.
Akinek nincs kertje,vagy nem szeretne monstrumokat építeni,annak tökéletes egy favázas kis sütő,oda gurítjuk,ahova csak akarjuk.Láttam az üzletekben gázas vagy elektromos kivitelben is,annak,aki nem tud szenet vagy fát beszerezni ,de így már nem lenne az igazi.
Ha tető alá építjük,akkor esős időben is élvezhetjük a grillezést,így nem telik meg a lakás olajos füsttel sem
Én ezt már bátran nevezném,nyárikonyhának,ezzel a kilátással sokat nem panaszkodnék,csak ülnék ott egy jó hideg sörrel és élvezném minden pillanatát,de de sajnos a kis kertben azért,nagy helyet foglalna le,és egy medence nélkül mit sem ér:)
Itt Erdélyben,nagy hagyománya van a bográcsolásnak,szinte minden alkalommal,amikor nagyobb társaság gyül össze,van krumplitokány vagy bográcsgulyás,ehhez tökéletes,az alábbi megoldás,téglából felhízott tűzhely.
Nagyszüleimnél volt ilyen "multilateral dezvoltat" építmény.Ez mindent tudott csak beszélni nem.Süt,főz,grillez,füstöl,meg tudomisén még mit csinál,de tuti,hogy majd egy hétvégi házhoz ilyenem lesz.
Ehhez,már kell egy asztal,vagy egy jó derék,mert amíg megsül,addig előjön a derékfájás is rendesen.Piknikezni tökéletes,kis helyen elfér a csomagtartóban,így oda visszük,ahova csak épp akarjuk.
Ilyen típusú sütőket,lehet kapni a nagyobb kertészeti áruházakban is,tökéletes annak,aki nem akar az építésével bajlódni.

Szóval????te melyiken sütögetnéd a flekkent,a rablópecsenyét,halat,miccset,padlizsánt?

2011. június 8., szerda

Trendi Szerda:Krémes Elegancia
















Szerintem nagyon találó a cím,mert most mind krémszínű kollekciókat mutatok.
Annyira egyszerű ez a szín, de nyított a színskála, szinte minden színnel harmónizál. Sokszor semleges színnek is hívják,majdnem minden alkalomra felvehető.
Az első képen egy elegáns kompozicíó, csipkés selyem ruhával, természetesen ultramagas cipővel és színben harmonizáló kegészítőkkel,egy lakodalom,keresztelő,családi ünnepségek tökéletes összeállítása is lehet.

A második egy kicsit lazább stílust követ,de még mindig az elegáns kategóriában landol,a rózsás kiegészítővel és a vékony pántos szandállal nagyon romantikus hangulata van,el tudom képzelni egy randin,egy filmbemutatón,egy hivatalosabb rendezvényen is.

A harmadik összeállítás már nappali viseletnek ajánlom, egy kiülős, kávézós ,bulizós összeállítás lett belőle, tompítja az eleganciát a platformos cipő, a táska is a "mindenbele egy helyen" típus. A ruha egy laza szabású, ráncolt darab, ezt feldobhatjuk egy színben harmonizáló övvel is.
Az utolsó képen, egy kényelmesebb, nadrágos összeállítást látsz, irodába, munkahelyre, állásinterjúra, "plázázni"tökéletes és mindennapi kollázst próbáltam összehozni.
Remélem tetszik nektek, és találtok benne kedvetekre való összeállításokat.
Ha tanácstalan vagy,hogy mit mivel vegyél fel, kérdezz bátran,hátha találunk közösen egy jó kis összeállítást, amely kielégíti trendi kiváncsiságodat:)
Örülök,hogy itt vagy,hagyj bátran nyomot magad után:)


2011. június 6., hétfő

Sorsoltam... :)

.......Dehogy sorsoltam:))))
Kedves Titti,Secima,Viki,Isabella és Gyögyő,kérlek küldjetek nekem egy emailt(bnczdmlnd@yahoo.com),hogy beszéljük meg a részleteket:)Mindenki kap tőlem egy meglepit,a blogszülinapom alkalmából.
És egy kis statisztika az elmúlt két évre:
  • közel 3000-el oldalmegjelenítés
  • 138 bejegyzés
  • 27 rendszeres olvasó
Én ennek nagyon örülök,és remélem,hogy továbbra is sikerül felkeltenem az érdeklődésetek.
Gyertek még,olvassatok,írjatok,kérdezzetek.


2011. június 5., vasárnap

Reggeli harmónia

Reggeli kávé,piritós,narancslé,madárcsicsergés és áldott napsütés......már tudod miről beszélek?nekem ez lenne a reggeli harmóniáról a tökéletes elképzelésem.
Na ehhez az idillhez keresek egy kis asztalt két székkel,esetleg hárommal.Szeretnék kis méretű fém asztalkát,amilyen ez a kis fehér is.
Tudom,hogy ha kitartóan keresem,előbb utóbb rátalálok.Mindenképp olyant szeretnék,amelyet én tudok feltúrbózni,így nemcsak olyan lesz, amilyent én szeretnék,hanem jó kis időtöltésnek nézek elébe.De addig is mutatok pár gyöngyszemet,jöhet mind.






Még ezt is nagyon szeretem,elképesztő,hogy milyen életet vinne az unalmas kertekbe






Te melyiket választanád?

2011. június 4., szombat

Guest Box





Hétvégén szülinapozni voltunk.
Barátaink most költöztek új lakásba,és nekik készült, minden buli, vendégség alkalmával irhatnak pár sort a vendégek, így pár év múlva szép kis emlék gyűl ebben a dobozban. Legalább is ez lenne az én elképzelésem, hogy mire is fogják majd használni, azt majd az új tulajdonosai eldöntik.
Most jöttem rá, hogy milyen rég nem scrapbookoztam, alig jött az ihlet,ott is ültem előtte 4 órát, de sajnos nem volt már több időm gondolkodni, így ilyen lett a végeredmény. Már be is sötétedett, és nem tudtam újabb képeket készíteni, ezért gyengék a felvételek.
Felhasználtam szalvétát az alaphoz,tortacsipkét,színes papírt,szalagokat,strasszokat,gyöngyöket,virágokat.
A kismadarat még Timcsocától kaptam a tavaly a virágokkal együtt.
A dobozba színes kartonból vágtam "cetliket",ezekre lehet majd írni a jó kívánságokat,emlékeket.
Elhatároztam,hogy újra előszedem a scrapp cuccaimat,és kicsit visszarázodom ebbe a világba:)